Menu 2017-09-18T08:19:59+00:00

Menu

Alergeny w żywności

Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II

  1. Gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne i arachidowe
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko (łącznie z laktozą) i produkty pochodne
  8. Orzechy: takie jak laskowe, migdały, nerkowce, pekan, pistacje itp.
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczany
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne